Οι μηχανισμοί των βραχιόνων είναι ανοξείδωτοι flex με δυο πολύ ισχυρά ελατήρια τα οποία ασφαλίζουν τη συγκράτηση του γυαλιού στο πρόσωπο με επιπλέον δυνατότητα ανοίγματος και προς τα έξω.

Οι φακοί Crizal είναι οι πιο προηγμένοι αντι-ανακλαστικοί φακοί της αγοράς, που εμπιστεύονται περισσότεροι από 150 εκατομμύρια καταναλωτές. Είναι οι μοναδικοί φακοί που παρέχουν την πιο προηγμένη προστασία από το μπλε φως και την UV ακτινοβολία ενώ παράλληλα προσφέρουν διαυγή όραση καταπολεμώντας τους 5 εχθρούς της καθαρής όρασης – το θάμβος, τις δακτυλιές, τις χαράξεις, τη σκόνη και το νερό.

H Essilor είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των οφθαλμικών διορθωτικών φακών με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες απασχολώντας 50,700 άτομα προσωπικό.
Η επιτυχία του ομίλου για πάνω από 160 χρόνια και η εξασφάλιση της μακρόχρονης ανάπτυξης του πηγάζει από τη στρατηγική προσήλωση στην καινοτομία. Καινοτομία σε όλα τα επίπεδα, από προηγμένα τεχνολογικά προϊόντα έως την εξυπηρέτηση πελατών και τις ενέργειες marketing.
Για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού η Essilor επενδύει κάθε χρόνο, περισσότερα από 150 εκατομμύρια EUR στην έρευνα και την ανάπτυξη. Από τον σχεδιασμό έως την κατασκευή, η Essilor αναπτύσσει μια μεγάλη ποικιλία νέων προϊόντων που διορθώνουν και προστατεύουν την όραση.
Οι νεωτερισμοί και οι προηγμένες τεχνολογίες που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα της (πιστοποιημένες παγκόσμιες πατέντες) έχουν φέρει την Essilor στη θέση Νο.4 της λίστας του Forbes για τις πιο καινοτόμες εταιρείες στην Ευρώπη. (Νο. 28 στην παγκόσμια κατάταξη).
Η αποστολή της Essilor «βλέποντας τον κόσμο καλύτερα» σκοπεύει, μέσω της βελτιωμένης όρασης, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και των κοινωνιών.